Bloemencorso
Home » Evenementen  »  Bloemencorso
Bloemencorso
Bloemencorso

Ieder jaar wordt in Leersum het bloemencorso gehouden. Prachtige met bloemen bedekte praalwagens rijden een route door Leersum. Omdat dit evenement altijd in augustus plaatsvind kan het weer heel wisselend zijn. Bij het bloemencorso werken de verschillende verenigingen nauw samen en worden veel vrijwilligers ingezet om alle bezoekers te kunnen helpen wanneer dat nodig is.

Een andere taak die de EHBO-ers vervullen is het bekijken van de vele muzikanten en figuranten. Zeker wanneer de temperatuur hoog is kunnen muzikanten en figuranten snel oververhit raken. Het kan daardoor gebeuren dat vanuit de EHBO het advies volgt om bepaalde praalwagens of muziekgroepen van de route te halen omdat de kans op oververhitting te groot is.

Uiteraard is er hierbij ook aandacht voor de bezoekers van het evenement. Niet alleen is de EHBO aanwezig op de verschillende EHBO-posten, ook op het festivalterrein lopen EHBO-ers met een uitruktas. Zij zijn vaak het eerste aanspreekpunt en kunnen indien noodzakelijk via de portofoon assistentie van collega's vragen of via de centrale post een ambulance laten komen wanneer het letsel daarom vraagt.

Gelukkig blijft het vaak beperkt bij bijensteken, verstuikte enkels en een enkele splinter, maar mocht het nodig zijn dan zijn de vrijwilligers allemaal opgeleid om direct te handelen.