Fietsevenementen
Home » Evenementen  »  Fietsevenementen
Fietsevenementen
Fietsevenementen

Bij fietsevenementen is het hebben van een EHBO-post met gediplomeerde EHBO-ers vaak een vereiste om een vergunning te krijgen van de gemeente. Afhankelijk van de mogelijkheden van de organisatie kan er worden voorzien in een EHBO-post. Deze EHBO-post is ingericht met goede verlichting, stoelen en de nodige materialen om eerste hulp te kunnen verlenen.

De afgelopen jaren hebben de verenigingen bij verschillende fietsevenementen en fietstochten de EHBO mogen verzorgen. De EHBO-vrijwilligers hebben in de opleiding en de herhalingslessen ook speciale aandacht voor de risico's die fietsevenementen met zich meebrengen. Letsels kunnen namelijk uiterlijk onschuldig zijn terwijl er van binnen wel degelijk iets aan de hand is. Zo komt het niet zelden voor dat bij een valpartij een stuur in de buik terecht komt, dat voeten tussen de spaken komen en ook oververhitting is op warmere dagen iets om rekening mee te houden. Op warme dagen is de EHBO-post dan ook uitgerust met middelen om mensen te kunnen koelen bij oververhitting.